Kleur- en tekenwedstrijd Petrus en Pauluskerk

Samen met de Stiching Lopster Aalbeern organiseren we in november een kleur- en tekenwedstrijd rondom de Petrus en Pauluskerk. Beginnende en jonge kunstenaars kunnen een kleurplaat ophalen in De oude slagerij (Hogestraat 19) of hier downloaden als PDF. De kleurplaat moet uiterlijk 4 december weer worden ingeleverd.

Voor grote talenten en volwassenen is er een teken- en schilderwedstrijd. De opdracht is om een tweedimensionaal kunstwerk te maken waarop de Petrus en Pauluskerk herkenbaar staat afgebeeld. Alles kan: een bijzonder standpunt of kleurgebruik, onverwacht materiaalgebruik, noem maar op. Het werk meet maximaal 20x30cm (A4-formaat) en moet uiterlijk 11 december worden ingeleverd bij De oude slagerij.

Een deskundige jury zal de winnaars van de kleur- en tekenwedstrijd aanwijzen en diverse artistieke prijzen uitreiken. Een bijzondere prijs is een rondleiding over de gewelven van de kerk, waar normaal niemand mag komen. Nadat de prijzen zijn uitgereikt, worden de kunstwerken geveild: de opbrengst gaat naar het goede doel.