HVL opent geschiedenis-winkel ‘De oude slagerij’

De Historische Vereniging opent op 25 mei in de oude slagerij van Roggema een geschiedeniswinkel. Tot en met 31 december 2019 mogen we het pand gebruiken voor tentoonstellingen en activiteiten. Om onze enthousiaste plannen werkelijkheid te laten worden, kan de HVL echter wel wat hulp gebruiken!

Schoolspullen
Omdat de beide basisscholen half juni verhuizen naar de nieuwbouw, wil de HVL een kleine tentoonstelling wijden aan de Lopster scholen van toen en nu. Hebt u thuis nog oude rapporten, knutselwerkjes, schriften, foto’s of andere voorwerpen van één of meer van de basis- en/of middelbare scholen? Mogen we die lenen?

Winkelpersoneel
Het is de bedoeling dat ‘De oude slagerij’ op vrijdagmiddagen en zaterdagochtenden open zal zijn. Het archief van de vereniging is dan te raadplegen, voor de jeugd is er hulp bij werkstukken en spreekbeurten en de HVL zal verder verschillende activiteiten organiseren, zoals rondleidingen en workshops. Lijkt het u leuk om eens een dagdeel in een geschiedeniswinkel te staan? Meldt u dan aan als vrijwilliger!

Voor alle oproepen geldt dat u contact op kunt nemen met Els Zwerver, via info@hvloppersum.nl of via 0596-851382. Leuk dat u mee wilt helpen om de geschiedeniswinkel tot een succes te maken!