Excursie: Depots Groninger Archieven

Datum: 15 juni 2019

Tijd: 9.30 - 14.15

Locatie: Start: station Loppersum (aansluiten bij de Groninger Archieven, Cascadeplein 4, is mogelijk vanaf ca. 10.10)

Excursie: Depots Groninger Archieven

Altijd al eens een kijkje willen nemen in de ‘schatkamers’ van de Groninger Archieven? De Historische Vereniging Loppersum organiseert op zaterdagochtend 15 juni een excursie naar de Archieven in Groningen. Deelnemers krijgen een uitleg over het zoeken naar informatie: hoe vind je gegevens over je voorouders, over je huis, over iets van heel erg lang geleden? Vervolgens mogen we een kijkje nemen in de depots, waar de archivaris allerlei bijzondere stukken uit Loppersum heeft klaargelegd. Denk aan brieven van Johan de Mepsche, die hier tijdens de Tachtigjarige Oorlog als een tiran huishield.
Na afloop van de rondleiding lunchen we gezamenlijk in La Provence in de Ubbo Emmiusstraat.

We verzamelen om 9.30 op het station van Loppersum en gaan met de trein naar de Archieven, die zich op loopafstand van het hoofdstation in Groningen bevinden. De rondleiding door de Archieven start om 10.30 en duurt twee uur. Aansluitend wandelen we naar de lunchroom. Rond 14.15 hopen we weer aan te komen op het station in Loppersum.